Η εταιρεία Bio-D είναι μια μικρή οικογενειακή επιχείρηση που έχει αφοσιωθεί στην προώθηση της χρήσης υποαλλεργικών, φιλικών προς το περιβάλλον συστατικών στα απορρυπαντικά και καθαριστικά, που έχουν το ελάχιστο δυνατό αντίκτυπο στο περιβάλλον τόσο κατά τη χρήση τους όσο και κατά τη διαδικασία παραγωγής τους. Όπου είναι εφικτό, όλες οι πρώτες ύλες είναι φυτικής προέλευσης και προέρχονται από ανανεώσιμες πηγές.

Η εταιρεία λειτουργεί στη βάση μιας αυστηρής πολιτικής σύμφωνα με την οποία καμιά από τις πρώτες ύλες ή τα τελικά προϊόντα δεν έχουν δοκιμαστεί σε ζώα. Από το 1988 και μετά κανένα προϊόν της δεν έχει δοκιμαστεί σε ζώα. Όλα τα προϊόντα παράγονται στο εργοστάσιο της επιχείρησης στο Yorkshire από φυσικά υλικά που προέρχονται από βιώσιμες καλλιέργειες. Είναι αποτελεσματικά, βιοαποδομήσιμα και υποαλλεργικά. Όλες οι πρώτες ύλες είναι απαλλαγμένες από γενετικά τροποποιημένα συστατικά. Τα ζωικά υποπροϊόντα υπόκεινται σε έλεγχο και έγκριση από τους οργανισμούς The Vegan Society, Naturewatch Trust, BUAV και World Wildlife Foundation. Τα προϊόντα της Bio-D δεν περιέχουν χημικές ουσίες, τεχνητά αρώματα, φωσφορικά άλατα και ένζυμα.

Όλες οι συσκευασίες των προϊόντων περιέχουν τα βέλτιστα επίπεδα ανακυκλωμένων υλικών και είναι και οι ίδιες ανακυκλώσιμες.

Πολλά από τα συστατικά που περιέχονται στα συμβατικά καθαριστικά, απορρυπαντικά και σαπούνια έχουν επιζήμιες και καταστροφικές επιπτώσεις στο περιβάλλον και την ανθρωπότητα. Σε ένα απόσπασμα από το βιβλίο «Water Quality in Catchment Ecosystems» του A.M.Gower αναφέρεται: «μεγαλύτερες ποσότητες φαρμακευτικών προϊόντων, απορρυπαντικών, καλλυντικών και άλλων παρόμοιων προϊόντων και συστατικών τους απορρίπτονται στο αποχετευτικό δίκτυο από οικιακές εγκαταστάσεις πάρα από τις εγκαταστάσεις παραγωγής».

Με απλά λόγια: η οικιακή ρύπανση προκαλεί μεγαλύτερη ζημιά στο περιβάλλον από ότι η βιομηχανική ρύπανση!

Δείτε εδώ την επίσημη ιστοσελίδα της εταιρείας >>>