βιολογικα απορρυπαντικα

Με βάση καλά τεκμηριωμένες έρευνες στον Καναδά, στις ΗΠΑ, το Βέλγιο, τη Σκανδιναβία και άλλες χώρες στα βιολογικα απορρυπαντικα Bio-D δεν χρησιμοποιείται κανένα από τα ακόλουθα συστατικά.

Φωσφορικά Άλατα: χρησιμοποιούνται για την αποσκλήρυνση του νερού και τη βελτίωση της καθαριστικής δύναμης και ενισχύουν την υπερβολική ανάπτυξη φυκιών στα ύδατα. Αυτά τα φύκια συχνά αναπτύσσονται σε τόσο μεγάλο βαθμό που στερούν οξυγόνο στο θαλάσσιο περιβάλλον, σκοτώνοντας ψάρια και φυτά. Αυτή η κατάσταση είναι γνωστή ως ευτροφισμός και συναντάται σε έντονο βαθμό στη λίμνη Erie στη Βόρεια Αμερική, η οποία πρακτικά στερείται θαλάσσιας ζωής.

EDTA (Αιθυλενοδιαμινοτετραοξικό οξύ): χρησιμοποιείται ως υποκατάστατο, αλλά και πρόσθετο των φωσφορικών αλάτων. Προσελκύει βαρέα μέταλλα, όπως ο μόλυβδος και ο υδράργυρος, γνωστά για τις καρκινικές τους ιδιότητες. Αυτά τα βαρέα μέταλλα μπορούν τελικά να επιστρέψουν πίσω στην υδροδότηση, κάνοντας τελικά αδύνατη την απαλλαγή από αυτά.

Ένζυμα: τα ένζυμα είναι παρόντα σε όλους τους ζωντανούς οργανισμούς. Μπορούν να προκαλέσουν σοβαρούς δερματικούς ερεθισμούς και κρίσεις άσθματος.

Υπερλευκαντικά: χρησιμοποιούνται σε προϊόντα πλυντηρίου ρούχων για να δώσουν την ψευδαίσθηση της λευκότητας. Προσκολλώνται στο ύφασμα και τα ρούχα απλώς εμφανίζονται πιο καθαρά. Βιοδιασπώνται δύσκολα και μπορούν να προκαλέσουν σοβαρούς ερεθισμούς του δέρματος. Μπορούν επίσης να προκαλέσουν μεταλλάξεις σε μικροοργανισμούς στα ύδατα.

Λευκαντικά χλωρίου: βρίσκονται στα συμβατικά καθαριστικά τουαλέτας, στα απολυμαντικά, στις σκόνες πλυσίματος και στα απορρυπαντικά πιάτων. Όταν διαλύονται αυτοί οι τύποι χλωρίνης σχηματίζουν καρκινογόνα, τοξικά συστατικά που μοιάζουν με το απαγορευμένο φυτοφάρμακο DDT.

Παράγωγα πετρελαίου: τα περισσότερα συμβατικά καθαριστικά οικιακής χρήσης περιέχουν παράγωγα του πετρελαίου. Συνήθως διασπώνται ατελώς και περιέχουν τοξικά κατάλοιπα, που είναι εξαιρετικά ερεθιστικά και μπορεί να προκαλέσουν αλλεργικές αντιδράσεις και να θέσουν σε κίνδυνο τη ζωή φυτών και ζώων.

Εκτός από τα παραπάνω και τα ακόλουθα συστατικά βρίσκονται σε σαπούνια, προϊόντα περιποίησης και καλλυντικά.

Χημικοί πλαστικοποιητές: προστίθεται σε σαπούνια για να γίνουν πιο εύπλαστα κατά την επεξεργασία τους στα μηχανικά καλούπια.

Φορμαλδεΰδη: παραδοσιακά έχει χρησιμοποιηθεί για τη συντήρηση πτωμάτων. Η φορμαλδεΰδη χρησιμοποιείται για να παρατείνει τη ζωή πολλών συμβατικών προϊόντων.

Γλυκερίνη: εκτός εάν δηλώνεται ρητά ότι προέρχεται από φυτική πηγή, η γλυκερίνη λαμβάνεται από τα πτώματα νεκρών ζώων.

Λανολίνη: εξάγεται από την επεξεργασία μαλλιού τόσο ζωντανών όσο και νεκρών ζώων.

Υδρογονωμένο ζωικό λίπος: παρασκευάζεται από νερό, καυστική σόδα και τετηγμένο λίπος από νεκρά ζώα.

Συνθετικά χρώματα: κάνουν την τελική εικόνα των προιόντων πιο θελκτική.

Συνθετικά αρώματα: φθηνά υποκατάστατα φυσικών ελαίων και αποσταγμάτων.

Διοξείδιο του τιτανίου: χρωστικός παράγοντας που ενισχύει την αδιαφάνεια των προϊόντων ώστε να φαίνονται ομοιόμορφα. Προκαλούν σημαντική ρύπανση στα υδάτινα ρεύματα.

βιολογικα απορρυπαντικα

Απορρυπαντικά & καθαριστικά

«Δεν έχετε τίποτα να χάσετε, η Γη έχει πολλά να κερδίσει»!